9 Ocak 2017 Pazartesi

Ulusal ve Avrupa Kalite Ödülleri

Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketleri

eTwinning Projesinin Katılımcılara Sundukları

Bilgilendirme ve Görünürlük ile ilgili Kaynaklar

eTwinning Etiketleri
eTwinning Etiketi, katılan okulların ülkelerindeki Ulusal Destek Servisleri tarafından onaylanan projelere verilir. Bir ortaklık bildiriminde bulunan okullar, kayıt olduktan sonra bir hafta içinde eTwinning Etiketini alır. Bu etiket elektronik formatta gelir ve öğretmen eTwinning Live Projeler sekmesinden indirilebilir.
  • Ulusal Kalite Etiketi
  • Avrupa Kalite Etiketi
Ulusal Kalite Etiketi
Bir eTwinning projesinin yenilik ve başarı düzeyinin ulusal boyutta tanınmasıdır.  eTwinning Etiketi, projeleri onaylandığında proje ortaklarına otomatik olarak verilirken, Ulusal Kalite Etiketine sizin başvurmanız gereklidir. eTwinning projenizin ek bir başarı işaretini hak ettiğini düşünüyorsanız, eTwinning Live Projeler bölümünden Ulusal Kalite Etiketi için başvuruda bulunabilirsiniz. Etiket hak ettiğini düşündüğünüz birden fazla projeniz varsa, her biri için bir başvuru formu doldurun.Kalite etiketi, öğretmenlerin ve okulların eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığının somut bir işaretidir. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa’da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir.
Ulusal Kalite Etiketini kim veriyor?
Her ülkenin Ulusal Destek Servisi (NSS), Ulusal Kalite Etiketi için okullar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir. Etiketler yıl boyunca verilir. Bazı ülkelerde son tarihler sabittir ama Türkiye’de son tarih yoktur. Başvuru kabul / red edildiğinde, Ulusal Destek Servisi (NSS) sizinle irtibata geçecektir.
Ulusal Kalite etiketi alabilecek projenin söz konusu gereklilikleri nelerdir?
8
Bu 5 gereklilik karşılandıktan sonra, proje gerekli olan altı kritere göre değerlendirilir.
Kalite Etiketi Kriterleri nelerdir?
Bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır:
7
Projelerinizde gerçekleştirdiğiniz uygulamalar , ister basit olsun ister karmaşık- öğretim alanında paylaşılmayı hak eden hazineler ve tekniklerdir. Bu uygulamaların, Avrupa Eğitim topluluğunun tamamı tarafından bilinmesi ve tanınması gerekir.
eTwinning’de kamuoyuna açık 2 tür tanıma vardır.
– eTwinning Avrupa Ödülleri
– Kalite Etiketleri
  • Avrupa eTwinning Ödülleri
Ana kategori, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir ve aşağıda belirtildiği gibi üç ayrı seviyesi vardır.
Projeler için seviyelere göre verilen üç ödül:
  1. 4-11 yaş grubundaki öğrenciler
  2. 12-15 yaş grubundaki öğrenciler
  3. 16-19 yaş grubundaki öğrencilereTwinning Ödülü ana kategorisine ek olarak, diğer kuruluşlar tarafından desteklenen bir dizi özel kategori bulunmaktadır. 2016 yılında verilecek olan özel kategori ödülleri:
İspanyol Dili Ödülü
Fransız Dili Ödülü
Marie Skłodowska Curie Ödülü
Kültürlerarası Anlayış için Mevlana Ödülü
İngiliz Dili Ödülü
Tarih ve Anma Ödülü
Akdeniz Ödülü
“Peyo Yavorov” Ödülü – Gençler arasında okuma sevgisini geliştiren projeler için
Aranan Nitelikler
Yarışmaya katılmak için; projelerin, süreleri içindeki herhangi bir yılda Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiş olmaları gerekmektedir. Sadece Avrupa Kalite etiketi almış olan bir projenin ortakları Avrupa Ödülü için başvurabilir ve bu ödüle sahip olabilirler. Tüm projelerin, 2014 – 2015 okul yılı içinde aktif olduklarını göstermeleri zorunludur.
Projeler, eTwinning Ödülleri için sadece bir defa başvurabilirler. Ancak, zaman içinde önemli bir gelişim göstermiş olan projeler, ilgili Ulusal Destek Servislerinin takdirine bağlı olarak ikinci kez başvurabilirler.
Tüm başvurular, eTwinning Live’de bulunan bağlantıya tıklayarak yapılmaktadır.
İlgili bağlantıyı; projeler sekmesine tıkladıktan sonra, proje açıklamasının altındaki eylemler listesinde göreceksiniz.
Her sene; yüzlerce proje, ödüle layık görülme onurunu yaşamak için farklı kategorilerde mücadele etmektedir. Rekabet yüksektir ve projelerde yer alan öğretmenlerle öğrencilerin ulaştığı standart, her sene yükselmektedir.
  • Kalite Etiketleri
eTwinning Kalite Etiketleri, mükemmel eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Bu etiketler, projenin belirli bir ulusal standarda ve Avrupa standardına ulaştığını belirtmektedir. Bu nedenle iki etiket bulunmaktadır: Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi.
ULUSAL KALİTE ETİKETİ – Bugün başvurun!
eTwinning projenizin ek bir başarı işaretini hak ettiğini düşünüyorsanız, eTwinning Masaüstünden “Etiketler” bölümünden Ulusal Kalite Etiketi için başvuruda bulunabilirsiniz. Etiket hak ettiğini düşündüğünüz birden fazla projeniz varsa, her biri için bir başvuru formu doldurun.
Avantajları nelerdir? Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa’da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir.
Ulusal Kalite Etiketini kim veriyor? Her ülkenin Ulusal Destek Servisi (NSS), Ulusal Kalite Etiketi için okullar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir. Etiketler yıl boyunca verilir. Ancak, bazı ülkelerde, son tarihler sabittir. Bu nedenle, ülkenizdeki son başvuru tarihleri hakkında bilgi almak için Ulusal Destek Servisi’nize danışmayı unutmayınız. Başvuru kabul veya red edildiğinde, ülkenizdeki NSS sizinle irtibata geçecektir. NSS, bir projeye Kalite Etiketi verme konusunda minimum 5 gerekliliğin yerine getirilmiş olması şartını aramaktadır.
Söz konusu gereklilikler şunlardır:
  1.    Projenin ortak amaçları ve ortak bir planı olmalıdır.
  2.    Proje, bitirilmiş ya da en son aşamasında olmalıdır.
  3.    Başvuran öğretmenin, projeye önemli bir katkıda bulunmuş olması gerekir.
  4.    Belirli ölçüde iş birliği yapılmış olmalıdır.
  5.    Proje sonuçlarının görünür olması gerekir.
Bu 5 gereklilik karşılandıktan sonra, proje gerekli olan altı kritere göre değerlendirilir.
Bu kriterler nelerdir? Bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır:
(1) Pedagojik Yenilikçilik
(2) Müfredat ile Entegrasyon
(3) Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi
(4) Ortak Okullar arasında İşbirliği
(5) Teknoloji Kullanımı
(6) Sonuçlar, etkileri ve dökümantasyon
AVRUPA KALİTE ETİKETİ – Başvuru yapmanız gerekmez!
Avrupa Kalite Etiketi, ikinci bir başarı işaretidir. Ekim 2012’den itibaren, belli özelliklere sahip bir projede yer alan okullara Merkezi Destek Servisi tarafından verilecektir. Söz konusu özellikler şunlardır:
  1.    Bir tarama sürecinden sonra, en az bir Ulusal Destek Servisi tarafından Avrupa Kalite Etiketi için önerilmiş olması.
  2.    En az iki ortağın daha önce Ulusal Kalite Etiketini almış olması. Avrupa Kalite Etiketi, yılda sadece bir defa verilmekte ve eTwinning Portalı üzerinden duyurulmaktadır.Avrupa eTwinning Ödülleri yarışmasına katılmak için bir Avrupa Kalite Etiketine sahip olmanız gerekmektedir.
  • 2016 eTwinning Ödülleri – Kurallar
  1. Başvuru nasıl olmalıdır?– Başvuru, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan farkli ülkelerin okullarının dâhil odukları işbirlikçi bir eTwinning Avrupa projesi şeklinde olmalıdır.
    – Bu proje, juri üyelerinin fikir edinebilecekleri somut neticelere ulaşmalı, değer, sureç ve sonuçları hakkında bilgi vermelidir.Her başvuru için aşağıdaki unsurlar belirtilmelidir:
– Proje başlığı.
– Uygun yaş kategorisi, projenin neticesine yönelik bağlantı ve dökümanlar.
– Farklı kriterler belirterek projelerinizin çeşitli öğeleri hakkında açıklamalar (her kriter için en fazla 150 kelime)
ÖNEMLİ:
** Adaylar mümkün olduğu kadar çalışmalarını yayınlamalıdır. Jüri üyeleri kişisel TwinSpace gibi sınırlı alanlara erişemezler. Lütfen ziyaretçi erişimi ve bir şifre sağlayın. Böylece değerlendiriciler TwinSpace’de yapılan çalışmalara erişebilirler. **
Uygun olduğu yerlerde, aday proje daha önceki ödüller, katıldığı veya kazandığı yarışmalar, şirket finansmanı gibi bağlamsal bilgiler de içermelidir.
2. Yasal ve Etik Konular
Tüm başvurular Avrupa telif hakları anlaşmalarına uygun olarak yapılmalıdır. Kaynak açık bir şekilde belirtilirse kısa alıntılar kullanılabilir. Resim, film, ses kaydı ve diğer multimedyalar okul tarafından üretilmesi, üretenin bu izni açıkça belirtmesi veya Clip Art gibi ücretsiz kaynaklardan alınması kaydıyla kullanılabilir.
eTwinning Ödülleri yarışmasına proje başvuruları okul veya kurumun kendi mülkiyeti olarak kalır. Avrupa Komisyonu, eTwinning Merkezî ve Ulusal Destek Servisleri başvuru tarihinden 31 Aralik 2016’e kadar sunulan projeleri ücretsiz olarak İnternet, CD-ROM ve benzer medyalar şeklinde eğitimsel amaçlar için piyasaya sürme hakkına sahiptir.rlendirme
  • 2016 eTwinning Ödülleri – Değerlendirme
Genel kriterler
Değerlendiriciler, aşağıda belirtilen kriterleri göz önünde bulunduracaktır:
– Pedagojik Yenilikçilik: Projenin çeşitli yönlerinin; içerik, amaçlar, yaklaşım, aktiviteler, nihai ürünler, yaygınlaştırma ve yayınlama açısından daha yenilikçi ve daha yaratıcı olarak kabul edilebilirliği.
– Müfredat ile Entegrasyon: Projenin, mevcut müfredata entegre edilebilirliği
– Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi: Okullar arasında, öğretmenler ve öğrencilerin kurduğu iletişim ve proje sırasında birlikte çalışmaları (diğer bir deyişle, sadece çıktıların paylaşılması değil, aktif olarak birlikte çalışmış olmaları).
– Ortak Okullar arasında İşbirliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder